Dealer en marktleider in spraytanning

Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u de veel gestelde vragen over spraytanning op een rijtje.

Wat is DHA en Erythrulose?

DHA (Dihydroxyacetone) en Erythrulose zijn natuurlijke suikers. De suikers zijn kleurloos en hebben 8 uur nodig om volledig op de huid te kunnen ontwikkelen tot een mooie bruine teint ontstaat. Na het aanbrengen van de tanninglotion zorgt het dha voor een reactie op de hoornlaag (dode huidcellen) met de aminozuren. Voor nadere informatie lees het artikel op wikipedia.

Is spraytanning voor iedereen geschikt?

Er zijn geen nadelige effecten. Voor de zekerheid wordt spraytanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende de eerste 3 maanden van de zwangerschap, of tijdens een antibiotica kuur.

Als je last hebt vitiligo, is het juist goed om een spraytan te nemen. Het pigmentverschil na een spraytan behandeling is een heel stuk minder.

Hoe lang blijft de kleur?

Afhankelijk van je huidverzorging en je huidtype blijft de teint ca. 6 tot 7 dagen behouden. Herhaal je de behandeling daarna dan bouwt zich een diepere kleur op. Gebruik je de speciale verzorgingsproducten en tan extenders dan heb je nog langer plezier van je mooie kleur.
Wordt ik oranje, krijg ik vlekken?

Bij het gebruik van de juiste producten wordt je niet oranje en krijg je geen vlekken. Ook zijn er lotions voor verschillende huidtypen. Voor de wite huid wordt een ander percentage en kleur gebruikt dan voor de getinte huidtypen.

Kun je je laten spraytannen als je gaat trouwen?

Indien je gaat trouwen kun je het beste 2 a 3 dagen voor de bruiloft een spraytan behandeling nemen. Tevens adviseren wij je altijd een proeftanning te ondergaan.

Spraytanning tijdens de zwangerschap?

Veel zwangere vrouwen willen heel graag een spraytan behandeling tijdens de zwangerschap ondergaan. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), in staat is om de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in de cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld. Er zijn geen schadelijke chemische stoffen in al onze self tan-oplossingen, maar wij raden aan dat zowel jij als je cli├źnten geen spray tan behandeling moeten ondergaan tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap. Wel is het zeker een veiliger alternatief dan de zonnebank of zonnen. Zonnebanken is echt uitgesloten tijdens zwangerschap (oververhitting / UV straling).

Ik wil graag zelf starten met spraytanning, wat moet ik nu doen?

Steeds meer starters en salons kiezen ervoor om te starten met spraytanning. Iedereen kan het, je kunt het doen in je eigen uren en je biedt iets wat veel mensen een geweldig gevoel en uiterlijk geeft. Als het helemaal nieuw voor je is, kun je zelf eerst eens een afspraak maken bij een salon in de buurt. Wij hebben de ervaring dat je investering binnen een maand is terugverdiend. Ga naar onze webshop voor meer informatie over onze producten en trainingen. Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij voorzien je graag per e-mail of telefoon van meer informatie.

Kan ik na de tanningbehandeling zonnen?

DHA (Dihydroxyacetone) en Erythrulose zijn natuurlijke suikers. De suikers zijn kleurloos en hebben 8 uur nodig om volledig op de huid te kunnen ontwikkelen tot een mooie bruine teint ontstaat. Na het aanbrengen van de tanninglotion zorgt het dha voor een reactie op de hoornlaag (dode huidcellen) met de aminozuren. Voor nadere informatie lees het artikel op wikipedia.

Kan ik na de tanning zwemmen of in de sauna?

Water en transpiratie zijn niet goed na de behandeling. De tanninglotion werkt op de hoornlaag van je huid (dode huidcellen) zullen door water of transpiratie sneller loslaten waardoor je de bruine kleur sneller kwijt zult raken.

Vragen die je hebt maar niet benoemd zijn?

Heb je vragen die je niet kan terugvinden, neem dan gerust contact met ons op.
Wij staan je graag te woord.

Sunless Spray Tanning | Postbus 885 6800 AW Arnhem| Telefoon: 026-8700154 | E-mail: info@sunless.nl
KvK nummer: 09208791 | BTW nummer: 161310679B01